Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Εγκαίνια έκθεσης: Άγιος Λουκάς ο Ιατρός - Το μυστήριο της Θαυματουργίας (φωτο-βίντεο)


Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα "Άγιος Λουκάς ο Ιατρός - Το μυστήριο της Θαυματουργίας" του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μάκη Βαρλάμη, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως. 



Την έκθεση εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Σισανίου κ Σιατίστης κ.κ. Παύλος μαζί με τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο.
 

Το σπουδαίο αυτό εικαστικό έργο θρησκευτικού περιεχομένου είναι μοναδικό παγκοσμίως. Περιλαμβάνει έργα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία αναφέρονται στην ζωή και το έργο του σύγχρονου αυτού άγιου της Ρωσίας.
Ο ίδιος ο εικαστικός Μ. Βαρλάμης έγραψε για το έργο του λίγο πριν ταξιδέψει στην αιωνιότητα (πέθανε σε ηλικία 75 ετών, στις 29/01/2016, έπειτα από βαριά ασθένεια):

«Οι παραστάσεις που παρουσιάζω στην ωραία ατμόσφαιρα της έκθεσης είναι αφιερωμένες σ’ έναν άνθρωπο που έζησε στα δύσκολα χρόνια της Ρωσίας με πολέμους, κακουχίες, εξορίες, βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Ένας μεγάλος γιατρός, Καθηγητής, που δε λύγισε, ούτε λιγοψύχησε, αλλά βρήκε το δρόμο της σωτηρίας στην ορθόδοξη εκκλησία και από απλός ιερωμένος έφτασε στο αξίωμα τού αρχιεπισκόπου και στη μεγαλύτερη δικαίωση του ανθρώπου να πλησιάσει το Χριστό, τον Κύριό μας και σαν θεοφόρος στην αγιοσύνη να χαρίσει με το χάρισμα της θαυματουργίας του σε χιλιάδες ανθρώπους παρηγοριά και λύτρωση.

Πρόκειται λοιπόν για τον Άγιο Λουκά το θαυματουργό από τη Ρωσία. Με τα έργα μου αυτά, θέλω να μεταφέρω σε όλους τους ανθρώπους το βαθύτερο νόημα της τέχνης και ιδιαίτερα της ιερής τέχνης και να φανερώσω τη μυστική σύνδεση του ανθρώπου με το Θεό, τον Πατέρα μας, τον Πατέρα της αγάπης και της ευσπλαχνίας.

Πιστεύω ότι η θέαση και το ζωντανό βίωμα κάθε έργου μπορεί να βοηθήσει στην άμεση επιστροφή κάθε ανθρώπου που απομακρύνθηκε από το θρησκευτικό βίωμα. Η πιο έντονη αναγκαιότητα της αναγνώρισης της αγάπης, της πραότητας, της ταπεινότητας, της χριστιανικής πίστης».


Για την έκθεση και τον Μάκη Βαρλάμη μίλησε ο κ.  Παύλος Τροχόπουλος βοηθός του Μ. Βαρλάμη και ο κ. Αστέρης Νένος υπεύθυνος της έκθεσης των εξαιρετικών πινάκων ζωγραφικής του καλλιτέχνη Ε. Βαρλάμη με θέμα τον "Άγιος Λουκάς ο Ιατρός - Το μυστήριο της Θαυματουργίας". 

H έκθεση θα είναι στην πόλη μας μέχρι 15 Μαρτίου 2018 
'Ωρες λειτουργίας 09:00 - 14:00 ---- 17:00 - 19:00



Γ.Γ. Siatista-Info 

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info




 

Πατήστε Νext για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael