Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου στην αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (φωτo)


Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, μετά την ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε το Ιερό Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, επί τη ευκαιρία της εισόδου μας στην περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων.
Με το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου παρέχεται άφεση των αμαρτιών και ίαση ψυχής και σώματος στους πιστούς, οι οποίοι προσέρχονται με μετάνοια και έχοντας πίστη στον Θεό. Ο Ιερέας επικαλείται τον Θεό Πατέρα να καταπέμψει το Άγιο Πνεύμα, να αγιάσει το λάδι που υπάρχει εκεί, ώστε όταν κάποιος χρισθεί, να του δοθεί «τελεία απολύτρωσις των αμαρτιών αυτού και η κληρονομία της Βασιλείας των Ουρανών».

Το λάδι του Αγίου Ευχελαίου είναι άγιο και είναι φορέας των δωρεών του Αγίου Πνεύματος. Αυτό το γνωρίζουν οι πιστοί, και γι’ αυτό όταν τελείται προστρέχουν με πολλή πίστη και ελπίδα.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσαν οι Ιερείς του Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστορας και έχρισαν με το άγιο έλαιο όλους τους πιστούς.


 Kείνενο Αγιος Νικόλαος Σιάτιστας - Φωτογραφίες Siatista-Info
 




















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael