Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Επανέκθεση της Βοτανικής Συλλογής στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας


Ένα όνειρο ετών, μια απαίτηση του κόσμου της Σιάτιστας αλλά και των επισκεπτών της, παίρνει το δρόμο της πραγμάτωσης, της υλοποίησης.

Με τη συνέργεια του Δήμου Βοΐου και του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας ο «Μπούρινος», έγιναν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να οδηγηθούμε στη σύνταξη μελετών και στην εκτέλεση επιστημονικών εργασιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επανέκθεση της Βοτανικής Συλλογής.

Η χρήση νέων τεχνικών και μέσων έκθεσης και προβολής του υλικού, καθώς και η ποικιλομορφία αυτού, θα δώσουν μια σύγχρονη εικόνα στη συλλογή, η οποία θα καταστεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη και το Δήμο μας, συμβάλλοντας έτσι στην προσέλκυση επισκεπτών.
Τα κύρια εκθέματα της συλλογής θα είναι αποξηραμένα φυτά και φωτογραφίες φυτών της περιοχής του Μπούρινου  που παρουσιάζουν, όπως είναι γνωστό,  ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και σπάνια.

Θα επιχειρηθεί τέλος η σύνδεση των δημιουργημάτων της φύσης μ΄ αυτά του ανθρώπου και θα εκτεθεί μικρός αριθμών αντικειμένων της Σιατιστινής λαϊκής παράδοσης (μαξιλάρια, μπάντες, σεντούκια, καναβέτες, βάζα, πίνακες ζωγραφικής, μπαούλα, κεντήματα ή άλλα) στα οποία θα είναι αποτυπωμένα φυτικά μοτίβα. 
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας να διαθέσουν τέτοιο υλικό ώστε να εκτεθεί σε μόνιμη βάση και να λαμπρύνει τη Συλλογή.






















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael