Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Κοζάνη με θέμα τις εξελίξεις στην Ενέργεια και την πρόταση του ΚΚΕ (φωτο-βίντεο)


Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κοζάνη για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και την πρόταση του ΚΚΕ για ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, μίλησε την Πέμπτη ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Εκατοντάδες εργαζόμενοι, από κάθε κλάδο, λαϊκοί άνθρωποι, έδωσαν μαζικά το παρών. Στην πρώτη γραμμή ξεχώρισαν οι εργαζόμενοι από τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ που φορώντας τα κράνη της δουλειάς, ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τους κομμουνιστές, δήλωσαν παρών στο προσκλητήριο αγώνα που σαλπίζει το ΚΚΕ για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Παντού στο χώρο της συγκέντρωσης, μέσα από τα πανό, αναδεικνυόταν το πλαίσιο πάλης που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός:  
«Ενέργεια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών», «Όχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων - λαϊκή περιουσία ο ενεργειακός πλούτος της χώρας», «ΟΧΙ ενέργεια για τα μονοπώλια, για την πλουτοκρατία. Κοινωνικοποίηση - λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Και με τα συνθήματα προβάλονταν η διάθεση του λαού να παλέψει ενάντια σε «ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ Νέα Δημοκρατία, πουλάνε τη ΔΕΗ στην πλουτοκρατία», γιατί «τη ΔΕΗ τη χτίσαν με αίμα οι εργάτες δεν την ξεπουλάνε στους κεφαλαιοκράτες».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ τονίζοντας ότι  
«αυτός ο μοναδικά ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής προετοιμάζεται από σήμερα. Προετοιμάζεται με την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων σήμερα, σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική της αστικής τάξης, με τη συγκέντρωση δυνάμεων για την αποφασιστική αναμέτρηση». Και «στον τομέα της ενέργειας, αυτό σημαίνει έναν αγώνα που δεν διεξάγεται με το αίτημα της επιστροφής στο καθεστώς των παλιών κρατικών μονοπωλίων, με τη σημαία του χτες, αλλά με τη σημαία του αύριο».
Ξεκαθάρισε ότι «μόνο με το ΚΚΕ μπροστά θ' ανασάνει η εργατιά» 
 και σημείωσε ότι η Δυτική Μακεδονία, η χώρα μπορεί και θα πάει μπροστά. Κάλεσε το λαό να συμμετέχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στην απεργία που προετοιμάζουν το ΠΑΜΕ και φορείς της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα νέα μέτρα.


Δείτε την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα






902.gr










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael