Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκκλησιαστικό ώρα μηδέν- Δεν υποχωρούν οι κληρικοί – Κρίσιμη η συνεδρίαση της Ιεραρχίας


κληρικών

Σε… ναυάγιο έχουν οδηγηθεί οι προσπάθειες της Κυβέρνησης να πείσει Ιεράρχες και  κληρικούς για το νέο μισθολογικό καθεστώς των ιερέων, μετά και τη χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η ερχόμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας…

Όπως ήταν, αναμενόμενο η τετράωρη συνεδρίαση των ιερέων, είχε ένα και μόνο συμπέρασμα: να εμείνουν σθεναρά  στην αρχική τους θέση όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας τους, δηλαδή στο να μη δεχθούν καμία αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Δηλώντας, μάλιστα, έτοιμοι, να προβούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να στηρίξουν τα… κεκτημένα τους!

Χαρακτηριστικές των… διαθέσεων των ιερέων να μην κάνουν δεκτή καμία νέα πρόταση από το κυβερνητικό σχέδιο,  οι δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης:

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Βαμβακίδης ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να είμαι εκτός του δημοσίου και ταυτόχρονα να έχω τα προνόμια του δημοσίου, ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε κοινωνική τάξη- φυσικό πρόσωπο μπορεί να το προσβάλει σε οποιοδήποτε δικαστήριο και να ανατραπεί»

Στη συνέχεια σε τοποθέτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι οι ιερείς δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι΄, αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί με απόφαση του ΣΤΕ και ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης τους κατοχυρώνει καλύτερα, ο π Γεώργιος Βαμβακίδης, τόνισε με έμφαση:

«Είμαστε θρησκευτικοί λειτουργοί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιωμένοι με τους δημοσίους υπαλλήλους. Να μην αναφέρετε μόνο το πρώτο σκέλος αλλά και το δεύτερο. Πρέπει να τα λέμε ολοκληρωμένα. Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.
Σε ερώτηση δε δημοσιογράφου για το πως προτίθεναι να αντιδράσουν οι κληρικοί σε περίπτωση που ούτε και η κυβέρνηση κάνει πίσω, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις … και έρχονται και εκλογές».

Οι κληρικοί έχουν στο πλευρό τους και τους Ιεράρχες, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς το μισθολογικό είναι η κόκκινη γραμμή που έχει επανειλημμένως τεθεί στο πλαίσιο του διαλόγου.

Άλλωστε, μετά και την πέμπτη συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου της Εκκλησίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, οι Ιεράρχες ξεκαθάρισαν ότι  το λόγο θα έχει πια η Ιεραρχία, η οποία είναι και η αρμόδια για τις τελικές αποφάσεις.


dogma.gr













Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael