Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Alert από Τσελέντη: Περιμένουμε σεισμό στη δυτική Ελλάδα (βίντεο)



Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σεισμική δραστηριότητα και την πρόβλεψη της Ομάδας ΒΑΝ, λέγοντας ότι πολύ πιθανόν ο σεισμός στην Πρέβεζα να μην είναι ο μεγάλος σεισμός που περιμένει η ομάδα.

Όπως τόνισε αναφερόμενος στο ιστορικό:


«Η Ομάδα ΒΑΝ δεν στέλνει πλέον τίποτα στην Ελλάδα διότι αν στείλει κάτι τα διαρρέουν και προκαλούν πανικό. Είχαμε δύο σήματα στον σταθμό του Πύργου ΒΑΝ και της Πάτρας. Ήξερα ότι η περιοχή αυτή στη Δυτική Ελλάδα είναι διεγερμένη μετά τον σεισμό της Ζακύνθου. Στέλνω την ενημέρωση στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου και συγκεκριμένα στον πρόεδρο και του λέω "συγκάλεσε την επιτροπή να δούμε τι γίνεται". Το στέλνει το σήμα. Περιμένω μία μέρα, δύο μέρες, τρεις ημέρες και τίποτα.


Παράλληλα, επειδή ήταν σημαντικό το θέμα έβαλα τον συνεργάτη μου τον κ. Χουλιάρα και κάνουμε μία λεπτομερή στατιστική ανάλυση με νέες τεχνικές στη σεισμικότητα της περιοχής και βλέπουμε μία επιταχυνόμενη σεισμικότητα, ένα πρόδρομο φαινόμενο το οποίο δείχνει ότι σε κάποιο διάστημα, μέρες ή και μήνας, κάτι θα γίνει. Στέλνω δεύτερο σήμα στον πρόεδρο της Επιτροπής και του λέω "δεν πάμε καλά, κάτι πρέπει να κάνουμε". Εκείνος με τον κ. Λέκκα, μπαίνοντας στα πρωτόκολλα, ενημερώνουν την πολιτική ηγεσία και αρχίζουν ασκήσεις ετοιμότητας στη Δ. Ελλάδα προκαλώντας πανικό».




Πηγή: enikos.gr/ANT1


topontiki.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael