Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κτηματολόγιο: Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν, θα καταλήξουν στο Δημόσιο


ktimatologio-dilosi

Σε εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε 11 περιφερειακές ενότητες

Σε εξέλιξη είναι από χθες, Δευτέρα, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε ένδεκα περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα. Οι έχοντες ακίνητη περιουσία στις περιοχές αυτές, καλούνται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 12-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 10-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, παρατείνεται η προθεσμία για τη συλλογή δηλώσεων σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνος και Ωρωπού στην Αν. Αττική.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ειδικότερα, τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και, εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney





















H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael