Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακηρύσσει τον Σιατιστινό Ευεργέτη Νικόλαο Γ. Παπαγεωργίου, Επίτιμο Δημότη





Η Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Δήμο Παύλου Μελά. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανακηρύξουν τον αξιότιμο Νικόλαο Γ. Παπαγεωργίου, Επίτιμο Δημότη του Δήμου Παύλου Μελά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, στη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου, με την απόφαση 815/2018, αναγνωρίζει και τιμά την κοινωνική προσφορά, τη σεμνότητα και το ήθος του Ευεργέτη και Δωρητή του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, το οποίο εδρεύει στην περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά.
Η τελετή θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Δημοτικό Θέατρο, Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στις 18.00 (ώρα προσέλευσης 17.45), κατά την έναρξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Θα ακολουθήσει διάλεξη του Καθηγητή και Επιστημονικού υπεύθυνου του θεσμού, Γεωργίου Θ. Παυλίδη.
prosklisi Teleti epitimos dimotis
Ο Εθνικός Ευεργέτης, ΄΄Δότης΄΄ της Κοινωνίας Νικόλαος Γ. Παπαγεωργίου και ο μακρύς δρόμος της ευεργεσίας
Πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Αλεξάνδρας Γκίμπα, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1930 στην Σιάτιστα του νομού Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία.
Έχοντας χάσει νωρίς τον πατέρα του στον πόλεμο του 1940, αναγκάστηκε να δουλεύει από παιδί για να στηρίξει την οικογένειά του. Οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τον όπλισαν με θάρρος και επιμονή. Φιλομαθής και άοκνος, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1953 μαζί με τα αδέλφια του Λεωνίδα και Απόστολο. Από νωρίς επικεντρώθηκε στην παραγωγή και το εμπόριο γούνας, πάντα με στόχο τις εξαγωγές στις αγορές του εξωτερικού.
Το 1957 παντρεύτηκε την Άννα Τζιουρά και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Μάρκο.
nikolaos papageorgiou 225x300
Το διορατικό πνεύμα και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ανέδειξαν τις εταιρίες της οικογένειας στην κορυφή της Ελλάδας ήδη από το 1963. Το όνομα Παπαγεωργίου έγινε συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα και την πρωτοπορία και μέσα στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 κυριάρχησε όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αγορά.
Άνθρωπος με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου δεν περιορίστηκε στο τιμόνι του δραστήριου ομίλου των επιχειρήσεών του. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα δημιούργησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου. Έχοντας όραμα και στόχο την προσφορά στην ελληνική κοινωνία, διέθεσαν 30 εκατομμύρια δολάρια και ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.
Μετά την αποπεράτωση του έργου αυτού ακολούθησε η ανέγερση και ο εξοπλισμός του Βρεφονηπιακού σταθμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Το Ίδρυμα Παπαγεωργίου επίσης συνέχισε την παροχή δωρεών για την συντήρηση και λειτουργία του δωρηθέντος από την οικογένεια Παπαγεωργίου Γυμνασίου – Λυκείου στην πόλη της Σιάτιστας, καθώς και την πραγματοποίηση παροχών προς εξυπηρέτηση πάσης φύσεως κοινωφελών σκοπών σε διάφορους τομείς όπως την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την επιστήμη, τις τέχνες.
Στο μακρύ δρόμο της ευεργεσίας και στο πλούσιο έργο κοινωνικής προσφοράς περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Βρεφονηπιακός Σταθμός
Γυμνάσιο – Λύκειο Σιάτιστας ‘’ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ’’
Ανάπλαση προαύλιου χώρου ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ , Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου Σιάτιστας
Συντήρηση – Ανάπλαση ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ
Επίσης, το Ίδρυμα Παπαγεωργίου θέλοντας να προσφέρει στην τρίτη ηλικία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Βαρνάβα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις μελέτες των κάτωθι έργων:
τη στέγη Φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας με την ονομασία «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» στο Φίλυρο.,
τη στέγη Φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας με την ονομασία «ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» στον Εύοσμο,
ενώ με δαπάνες τους ανεγέρθηκε ο Ορθόδοξος Ναός της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, προσφορά στην εκκλησία και τον απόδημο ελληνισμό.
Οι αδελφοί Νίκος, Λεωνίδας και το Ίδρυμα Παπαγεωργίου έχουν τύχει πολλών βραβεύσεων και τιμών, με αποκορύφωμα την ανακήρυξή τους το 1990 από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε Εθνικούς Ευεργέτες και άξιους της Πατρίδας, την απόδοση υψηλών τιμών το 2012 από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης της Σιάτιστας το 1988.
Σήμερα ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση, γενναιοδωρία και σεμνότητα να προσφέρει στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας στην υλοποίηση δράσεων που σε κρίσιμους καιρούς προάγουν την επιστήμη, το πνεύμα και την ελληνική παράδοση.

Λίγα λόγια για το Νοσοκομείο
Το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.
Αποτελεί μία νοσοκομειακή μονάδα με λειτουργικότητα και υψηλές προδιαγραφές σχεδιασμού και τεχνολογίας, ένα σύγχρονο κτιριακό έργο σε επαφή με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο και σε απόσταση 7χλμ από το κέντρο της πόλης, με δομημένη επιφάνεια 75.000 τμ σε οικοπεδική έκταση 150 στρεμμάτων.
Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη συνείδηση όλων των Βορειοελλαδιτών και ιδιαίτερα των Θεσσαλονικέων αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στον τομέα της δημόσιας Υγείας. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και αυτό είναι αποτέλεσμα όλων των διοικήσεων και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά κυρίως μια πραγμάτωση του οράματος, των εθνικών ευεργετών, αδελφών Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, με βάση το οποίο σχεδιάστηκε, κτίστηκε, εξοπλίστηκε, στελεχώθηκε και λειτούργησε.
03 1000x661
Τον Αύγουστο του 1999 ξεκίνησε η λειτουργία του Νοσοκομείου και η εγκατάσταση Πανεπιστημιακών Κλινικών το έτος 2004, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη στελέχωση του Νοσοκομείου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ανθρωποκεντρική αυτή φιλοσοφία διέπει τη συμπεριφορά όλων των εργαζομένων. Σήμερα στο Παπαγεωργίου λειτουργούν κλινικές και τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Τριτοβάθμιας Νοσοκομειακής περίθαλψης και επιπλέον επιτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό έργο παρέχοντας ειδίκευση, συνεχή εκπαίδευση, έρευνα και επιμόρφωση ιατρών και νοσηλευτών και εκπονώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 1.502 άτομα περίπου, και ο αριθμός των κλινών σε 800. Οι προσερχόμενοι καθημερινά στα Εξωτερικά Ιατρεία υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα. Τα περιστατικά που εξυπηρετούνται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 900, και αν προστεθούν οι φοιτητές προς εκπαίδευση, οι συνοδοί και οι επισκέπτες, προκύπτει μια καθημερινή διακίνηση στους χώρους του Νοσοκομείου πλέον των 7.000 ατόμων. Ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων έχει ανέλθει σε 19.978 ετησίως.

Συστρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια για τη δυναμική και επιτυχή πορεία του Νοσοκομείου, διοίκηση και εργαζόμενοι κάθε χρόνο τοποθετούν όλο και ψηλότερα τον και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται στο ακέραιο, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιότητας υγείας στους πολίτες που το προτιμούν και το εμπιστεύονται.

pavlosmelas.gr




Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael