Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ποιός ήταν ο Ευεργέτης Αντώνιος Σκούλιος;



Προχθές υπογράφηκε η σύμβαση με την οποία θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κτηρίου του Κέντρου υγείας Σιάτιστας. Το κόστος κατασκευής θα καλυφτεί εν μέρει από την δωρεά που έκανε μέσω της διαθήκης του ο Αντώνιος Σκούλιος. Η δωρεά αυτή ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε η προσπάθεια που κατέληξε θετικά προχθές.


Ποιος ήταν όμως ο Αντώνιος Σκούλιος; Ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτόν είχε αναρτήσει η ομάδα του siatistanews, με την οποία είχε συνεργαστεί, όταν είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του το 2006.
O Αντώνιος Σκούλιος γεννήθηκε στη Σιάτιστα στις 23 Απριλίου 1926 και αποφοίτησε από το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο τη σχολική χρονιά 1943-1944. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , από όπου και έλαβε το πτυχίο τον Απρίλιο του 1954. Διορίστηκε αγροτικός γιατρός στο Κηπουριό και μετά στη Σαρακίνα Γρεβενών το 1955. Το 1964 πήγε στη Γερμανία, όπου έλαβε την ειδικότητα Μαιευτικής -Γυναικολογίας στο Βερολίνο. Εκεί γνώρισε και τη γυναίκα του Ζίγκριντ. Eργάστηκε στα Γρεβενά και στην Κοζάνη. Πέθανε στην Κοζάνη το 2007.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, συνταξιούχος,  ζούσε  μόνιμα στην Κοζάνη και συχνά μοιραζόταν μαζί μας τις αναμνήσεις του από τη Σιάτιστα των παιδικών του χρόνων, γράφοντας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Σιάτιστας.

Η ομάδα του siatistanews κλείνει το αφιέρωμα της με ένα συγκινητικό μήνυμα για τον ευεργέτη Αντώνιο Σκούλιο.


«Οι φίλοι και συνεργάτες του στο siatistanews τον αποχαιρετάμε σήμερα με το μικρό τούτο αφιέρωμα. Αποχαιρετάμε τον Αντώνη της παρέας, της προσφοράς, της επιστήμης. Τον Αντώνη, που στα 80 του χρόνια με καθαρό μυαλό, έχοντας επίγνωση του σύντομου επίγειου βίου, φρόντισε ώστε ο θάνατος να μη ματαιώσει τα σχέδιά του για την προσφορά του στην πατρίδα του τη Σιάτιστα.»

 
[SIATISTANEWS: "Μνήμη Αντώνη Σκούλιου"]




Περπατώντας στη Σιάτιστα και την Ιστορία








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael