Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με κατάνυξη τα Εννιάμερα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου (φωτο-βίντεο)




Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα έγινε το βράδυ της Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 η περιφορά του Ἐπιταφίου της Παναγίας επί την εορτή της Αποδόσεως (Εννιάμερα), στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου.
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα), προεξάρχοντος του Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, μοναχές της Ιεράς Μονής και Ιερείς της Μητροπόλεως.



Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για πνευματική του ωφέλεια.

Στη συνέχεια έγινε η έναρξη της Ιερής Αγρυπνίας.

Σημαντική από εορτολογική άποψη είναι η εορτή των «Εννιάμερων της Παναγίας»
 Πρόκειται για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου, την οποία ο λαός, μεταφέροντας στα εκκλησιαστικά δεδομένα τις ανθρώπινες συνθήκες, πιστεύει ότι σχετίζεται με το μνημόσυνο των εννέα ημερών μετά την κοίμηση της Παναγίας, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα νεκρικά έθιμα των ανθρώπων. Πολλοί ναοί και μονές αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν εναλλακτικά την ημέρα αυτή, λόγω του συνωστισμού πολλών πανηγύρεων στις 15 Αυγούστου.

Τελούνται λοιπόν λιτανείες των εικόνων, αρτοκλασίες, υψώματα και πανηγύρεις, ενώ σε πολλές μονές που πανηγυρίζουν επαναλαμβάνεται ο στολισμός του επιταφίου της Παναγίας και στον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής ψάλλεται η σχετική ακολουθία των εγκωμίων της Θεοτόκου, η οποία προέρχεται από το αντίστοιχο ιεροσολυμίτικο λειτουργικό τυπικό, που είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στον ελληνικό λαό.


Γ.Γ. Siatista-Info


Δείτε το βίντεο του Siatista-Info















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael