Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες


«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - Δήλωσε ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες των Σκοπίων από 13.000 έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του δημοψηφίσματος - Αρνήθηκε να τους κατονομάσει

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια εμπλοκής της Ρωσίας στο δημοψήφισμα των Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εμπλέκει σε αυτή την υπόθεση και Έλληνες επιχειρηματίες, χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάζει.

Όλα ξεκίνησαν με μία συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ζάεφ στο Buzzfeed. Σε αυτή, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία» και  πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 δολάρια σε πολίτες των Σκοπίων, για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια» πριν από το δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αυτές έρχονται μόλις μερικές ημέρες μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όταν τα Σκόπια έλαβαν επίσημη πρόσκληση για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. 

Όπως αποκάλυψε ο Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ζήτησε βοήθεια από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αρνήθηκε να σχολιάσει ποιοι είναι πίσω από τους χρηματισμούς, λέγοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνησή του πληροφορήθηκε για την ανάμειξη Ελλήνων επιχειρηματιών μετά τις βίαιες συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο στα Σκόπια τον Ιούνιο.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσκλησης, η Μόσχα εξαπέλυσε «βολές» εναντίον του ΝΑΤΟ ισχυριζόμενη ότι τα Σκόπια γίνονται μέλος «με το ζόρι».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία της προσπάθειας παρέμβασής τους σε «ευαίσθητα» ζητήματα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ονοματολογικό των Σκοπίων.



newsbomb.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael