Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα – «Όχι» Δ.Καμμένου στον ΕΝΦΙΑ


Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής. Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση. «Οχι» Δημήτρη Καμμένου στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ 
 
Ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα – «Όχι» Δ.Καμμένου στον ΕΝΦΙΑ | in.gr

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής μετά από συζήτηση σε υψηλούς τόνους, με τους πολιτικούς αρχηγούς να εστιάζουν στη συμφωνία για το Σκοπιανό και την οικονομία.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022», εγκρίθηκε επί της αρχής με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 154 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 144 κατά.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, ενώ δύο ήταν απόντες.

Υπέρ τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.
«Οχι» Δ.Καμμένου στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Την τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που αφορά στον ΕΝΦΙΑ καταψήφισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, διαφοροποιώντας τη στάση του από τους υπόλοιπους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο ίδιος είχε εκφράσει νωρίτερα την αντίθεσή του καθώς, όπως δήλωσε, επιβάλλονται τελικώς αυξήσεις σε λαϊκές περιοχές, όπως η Β’ Πειραιά, παρόλο που είναι μικρές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ή τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Δημήτρη Καμμένου, ενώ γρίφος αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει κατά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει ευθέως και αρκέστηκε να πει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διαγραφεί από το κόμμα όποιος βουλευτής στηρίξει τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων. «Και δεν θέλω να διαγραφώ» συνέχισε.
Καθυστέρηση λόγω απροόπτου

Νωρίτερα, καθυστέρηση σημειώθηκε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν τέσσερα άρθρα όχι λόγω πολιτικής διαφωνίας, αλλά λόγω τεχνικού λάθος.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί πριν από τη Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που κρίνει την ολοκλήρωση του προγράμματος και το ζήτημα του χρέους.
Στα ύψη η αντιπαράθεση και πρόταση δυσπιστίας από Μητσοτάκη

Η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, σε υψηλούς τόνους, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη στάση τους στο Σκοπιανό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης – την οποία χαρακτήρισε καλοδεχούμενη – αποκαλώντας τον «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά».

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς έχτισε πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό με το Σκοπιανό. Και αυτό ενώ ο ίδιος αποδέχτηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος – όπως είπε – «κρύβεται» αν τολμά «να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Ο κ. Μητσοτάκης,  επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι  ετοιμάζεται να υπογράψει μία συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της επανέλαβε το αίτημα Δημοκρατικής Συμπαράταξης για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «το κλίμα που επικρατεί επιβεβαιώνει το γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα» επισημαίνοντας πως «είναι πολύ βαριά η σκιά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και πολύ γκρίζα σε κάθε νοικοκυριό».

Αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η συμφωνία είναι ένα βήμα αλλά δεν είναι κοντά στη λύση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι το Ποτάμι ήταν από την αρχή υπέρ μια λύσης του Σκοπιανού.

«Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες και θα τις συζητήσουμε. Αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε. Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο» τόνισε.



in.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael