Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πέλεκον 2018: Aφιέρωμα στη Θάλεια Φλωρά Καραβία (φωτο-βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σιατιστινής ζωγράφου Θάλεια Φλωρά – Καραβία.

Η Θάλεια Φλωρά – Καραβία, η δημιουργός πλέον των 2.500 έργων ζωγραφικής, που το 1871 γεννήθηκε στην Σιάτιστα, είναι το κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο των φετινών εκδηλώσεων «Πέλεκον, Γιορτές Βοϊου».

Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε από την Θεοδώρα Λειψιστινού για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια από το Γ’ Σώμα Στρατού προκειμένου να έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να τα θαυμάσουμε από κοντά.
Τα υπόλοιπα είναι αντίγραφα από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και θα παραμείνουν μόνιμα μετά το τέλος της έκθεσης, στην Σιάτιστα.
Σύντομο χαιρετισμό έκαναν, η κα Θεοδώρα Λειψιστινού ψυχή του «Πέλεκον, Γιορτές Βοϊου», ο Δήμαρχος Βοίου Δ. Λαμπρόπουλος, η πρόεδρος Συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης η κα Πόπη Πολύζου, ο πρόεδρος της Βοϊακής Εστίας Γ. Παπαδόπουλος.


Για την ζωή και το έργο της Θάλειας Φλωρά – Καραβία μίλησε η κα Αναστασία Ζήση με θέμα «Θάλεια Φλωρά – Καραβία: Η διαδρομή ενός βίου ως το νέο παράδειγμα της εποχής», η  κα Αναστασία Ζήση είναι Καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 19:00, ο Άλκης Χαραλαμπίδης, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Η ζωγράφος Θάλεια Φλωρά – Καραβία», στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Γ. Γ. Siatista-Info

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info




Δείτε φωτογραφίες









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael