Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Eπίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και τον τηλεοπτικό σταθμό FLASH (φωτο-βίντεο)



Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

         Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: « Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» που πραγματοποιούν οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ του σχολείου μας ,επισκεφτήκαμε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης.

         Εκεί η υπεύθυνη ανθυπαστυνόμος Τσιαούση-Λίλιου Βασιλική, βοηθούμενη από την αρχιφύλακα Καλύβα Μαρία ,μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του κτιρίου, μας έφερε σε επαφή με όσους εργάζονται εκεί και μας ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος χωριστά.    

       Η ξενάγηση ξεκίνησε από το υπόγειο ,όπου βρίσκεται το γυμναστήριο και το σκοπευτήριο. Το γυμναστήριο είναι εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής, που διατηρούν τους αστυνομικούς σε καλή φυσική κατάσταση. Στοσκοπευτήριο , ο αρμόδιος αστυνομικός μάς έδειξε πως εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί στη σκοποβολή , για την ατομική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των πολιτών από διάφορες εγκληματικές ενέργειες.Συνεχίζοντας στο ισόγειο, επισκεφτήκαμε το τμήμα τροχαίας Κοζάνης και ενημερωθήκαμε για τα καθήκοντα των αστυνομικών που εργάζονται εκεί και το αστυνομικό τμήμα όπου με κάμερες γίνεται ο έλεγχος ολόκληρου του κτιρίου. Στον πρώτο όροφο ,όπου είναι τα γραφεία του εγκληματολογικού , πήραμε σημαντικές πληροφορίες για το πώς συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος(αποτυπώματα, υλικό DNA κ.α.) .Προχωρώντας   στον δεύτερο όροφο ,ενημερωθήκαμε για τα καθήκοντα του αξιωματικού υπηρεσίας και τον τρόπο έκδοσης της αστυνομικής ταυτότητας. Φιλοξενηθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου μας μίλησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης. Η   παραμονή μας στο κτίριο της Αστυνομίας έγινε ακόμα πιο ευχάριστη με το κέρασμα που δεχτήκαμε εκεί αλλά και με την έκπληξη που μας περίμενε στον αύλειο χώρο του κτιρίου. Αστυνομικοί, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ ,μας μίλησαν για τις δικές τους αρμοδιότητες και φρόντισαν να πάρουμε μια γεύση της δουλειάς τους ανεβάζοντάς μας στις μοτοσικλέτες τους αλλά και σε περιπολικά .Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε και σε μια άλλη ευχάριστη έκπληξη .Στη διάρκεια της επίσκεψης, συμπληρώσαμε ένα έντυπο για να συμμετάσχουμε στην κλήρωση της Τροχαίας Κοζάνης που θα γινόταν στην έκθεση των Κοίλων .΄Οποιος ήταν τυχερός, θα κέρδιζε ένα από τα 60 ποδήλατα που κληρώνονταν .Ένας από τους τυχερούς λοιπόν ,ήταν και μία συμμαθήτριά μας.

         Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάποιοι από εμάς ,ίσως αποφάσισαν για το μελλοντικό τους επάγγελμα.

Συντακτική ομάδα

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης

                                                          
                                             

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH

  
  Oι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ , του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας , επισκέφτηκαν τον τηλεοπτικό σταθμό FLASH, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.Ηεπίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού, με τίτλο: « Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω

        Στη διάρκεια της επίσκεψης ,έγινε ξενάγηση από τους υπεύθυνους στους χώρους του σταθμού .Tα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των γραφείων: marketing που αφορά τις διαφημίσεις ,μοντάζ που αφορά την επεξεργασία των βίντεο, αίθουσας σύνταξης που αφορά τη συλλογή πληροφοριών και τη συγγραφή ειδήσεων από τους αρχισυντάκτες και dress room που αφορά την ενδυμασία των παρουσιαστών.

          Το πιο ενδιαφέρον όμως κομμάτι του σταθμού ήταν το στούντιο , εκεί παράγονται οι εκπομπές και οι ειδήσεις. Το στούντιο αποτελείται από το πλατό, τον χώρο δηλαδή που παρουσιάζονται οι εκπομπές και οι ειδήσεις και από το κοντρόλ ,όπου γίνεται και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας .Ο υπεύθυνος του σταθμού εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία παραγωγής των εκπομπών και στη συνέχεια απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις τους. Τέλος, τα παιδιά παρουσίασαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στο δελτίο ειδήσεων του FLASH.

      Ήταν μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα επίσκεψη .Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους του σταθμού. 

  Συντακτική ομάδα

Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης



















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael