Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιατίστης κ. Παύλος: "Κάποιοι ενοχλούνται από τη ζωή της Εκκλησίας και από τη δράση της Εκκλησίας"



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας



Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

 Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική Περικοπή, η οποία είναι γνωστή ως την «Παραβολή του Σπορέως», αναλύοντας τα νοήματα αυτής και τις κατηγορίες των ανθρώπων, που ακούν και βιώνουν τον Λόγο του Θεού. Είπε:

«Ο σπόρος αυτός είναι ο Λόγος του Χριστού, που αποδίδει μεγάλους πνευματικούς καρπούς.

Κι όταν ακούμε τον Λόγο του Θεού, κι αυτός ο Λόγος έρχεται μέσα στην καρδιά μας, δεχόμαστε τον ίδιο τον Χριστό.

Και πώς μπορούμε εμείς να δεχθούμε τον Λόγο του Θεού; Μπορούμε να τον δεχθούμε, εάν γίνουμε γη αγαθή.

Και πρέπει να ξέρουμε ότι η ώρα του θερισμού θα έρθει κάποτε για όλους μας και εκεί ανάλογα με το τι έχει φυτρώσει, ανάλογη θα είναι η εσοδεία η πνευματική.

Η εκκλησία μας ξεκινώντας από την Παραβολή του Σπορέως αρχίζει για μία ακόμη χρονιά τον λόγο της τον κηρυκτικό. Μέσα από τις συναντήσεις, που αφορούν στα μικρά παιδιά στα κατηχητικά μαθήματα, στις νεανικές συναντήσεις αλλά και στα κηρύγματα των μεγάλων, έρχεται και πάλι να σπείρει, και σπέρνει. Το πρόβλημα δεν είναι η σπορά, το πρόβλημα είναι η ψυχή. Θα καρπίσει ο Λόγος του Θεού;»

Στη συνέχεια ανέφερε τις εντυπώσεις του από τους Έλληνες της Αυστραλίας που επισκέφθηκε πρόσφατα, και είπε, «γνώρισα απλούς ανθρώπους, που παραμένουν απλοί αλλά είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Εκκλησία τους, το σχολείο τους και καθετί φιλανθρωπικό και αγαθοεργό. Οι άνθρωποι αυτοί, οι Έλληνες, μας έδωσαν περί τα 50 χιλιάδες δολάρια για το πρόγραμμα της Μητροπόλεως, για την αποκατάσταση των πολύτεκνων οικογενειών στα χωριά μας. Και κάποιοι από αυτούς μου είπαν ότι, θέλουν να προσφέρουν το σπίτι και τα χωράφια τους, που έχουν σε κάποια χωριά του Βοΐου, για να τα δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους. 

 Μπορώ και εγώ, λοιπόν, να πω αυτό που είπε ο Χριστός, όταν Ιουδαίος ων συνάντησε τους ειδωλολάτρες είπε, «τέτοια πίστη ούτε ανάμεσα στους δικούς μας ανθρώπους δεν βρήκα».

Γι’ αυτό, λοιπόν, αγαπητοί αδελφοί, η Εκκλησία όταν είναι ελεύθερη και διακονεί το λαό του Θεού κάνει θαύματα. 

Κάποιοι ενοχλούνται από τη ζωή της Εκκλησίας και από τη δράση της Εκκλησίας.


Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο, αν θέλετε να προστατεύσετε και τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας, εμπιστευτείτε τα στην Εκκλησία του Χριστού.»



















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael