Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Tα εγκαίνια της Βοτανικής Συλλογής στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας (φωτο-βίντεο)


Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 τα εγκαίνια της Βοτανικής Συλλογής στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Με τη συνεργασία του Δήμου Βοΐου και του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας ο «Μπούρινος», έγιναν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επανέκθεση της Βοτανικής Συλλογής.

 
 Η χρήση νέων τεχνικών και μέσων έκθεσης και προβολής του υλικού, καθώς και η ποικιλομορφία αυτού, θα δώσουν μια σύγχρονη εικόνα στη συλλογή, η οποία θα καταστεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη και το Δήμο μας, συμβάλλοντας έτσι στην προσέλκυση επισκεπτών.Siatista-Info
Τα κύρια εκθέματα της συλλογής θα είναι αποξηραμένα φυτά και φωτογραφίες φυτών της περιοχής του Μπούρινου  που παρουσιάζουν, όπως είναι γνωστό,  ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και σπάνια.
 
Το υλικό της Βοτανικής Συλλογής αξιολογήθηκε και χωρίστηκε σε οικογένειες φυτών από τον δασολόγο Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Το έργοχρηματοδοτήθηκε με κονδύλι της τάξεως των εικοσιπέντε χιλιάδων ευρώ (25.000) που έχει δεσμεύσει ο Δήμος Βοΐου από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ 2016.
Siatista-Info

Γ.Γ. Siatista-Info


Δείτε στο βίντεο του Siatista-Info, χαιρετισμό του Δημάρχου Βοϊου Δ. Λαμπρόπουλο,  Γραμματέα του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας Α. Μπούρτσο, Λαογράφο της Σιάτιστας Γ. Μπόντα και εκπρόσωπό της εταιρείας που ανέλαβε να στήσει την έκθεση.
Ακολούθησε ξενάγηση από τον Θ. Παπαδόπουλο.


Δείτε φωτογραφίες (Κλίκ στο βελάκι Next...)











Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael