Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Mια Σιατιστινή ζωγράφος στην συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων (φωτο)


Θάλια-Φλωρά-Καραβία -Γυναίκα με κόκκινο καπέλο

Η Συλλογή Έργων Τέχνης, η οποία φυλάσσεται στις Ειδικές Συλλογές, αποτελείται από έργα της νεοελληνικής, κυρίως, τέχνης του 19ου και του 20ού αι., αλλά και σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών, με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος (ιστορικά, μυθολογικά, φιλελληνικά, ελληνικά τοπία και μνημεία). Στη Συλλογή εκπροσωπούνται όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών: η ζωγραφική, με έργα ποικίλων τεχνικών και θεματικών, η χαρακτική, με έργα αναγνωρισμένων νεοελλήνων χαρακτών και η γλυπτική με λιγοστά έργα, μνημειακών, ωστόσο, διαστάσεων, φιλοτεχνημένα από σημαντικούς έλληνες δημιουργούς, ανάμεσα και η Σιατιστινή ζωγράφος Φλωρά-Καραβία Θάλια.

Θ. Φλωρά-Καραβία, Πορτραίτο γυναικός (αχρονολόγητο;). Ακουαρέλα (;), 33 εκ x 24 εκ. Από τη συλλογή της Βουλής των Ελλήνων.
 
Η Συλλογή συμπληρώνεται από σειρά ιστορικών προσωπογραφιών, πρώην Προέδρων της Βουλής και Πρωθυπουργών, και από ορισμένα έργα των διακοσμητικών τεχνών, φιλελληνικής, κυρίως, θεματογραφίας. Σήμερα μεγάλο μέρος των έργων της Συλλογής κοσμεί το Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.



paletaart.wordpress.com


Δείτε ακόμα: 
Τα εκπληκτικά «πολεμικά» σχέδια της Σιατιστινής ζωγράφου Θάλειας Φλωρά – Καραβία (φωτο)
Η Θάλεια Φλωρά - Καραβία και ο ρόλος του μύθου στην προβολή της Σιάτιστας


















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael