Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο με τον Ιππικό Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Σιάτιστας "Το Τακίμι"



Ο ανανεωμένος Ιππικός Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Σιάτιστας "Το Τακίμι", σας προσκαλεί και φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει προς τιμήν Της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στη Σιάτιστα και στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Μικροκάστρου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 12 Αυγούστου
Ο Σύλλογος θα ξεκινήσει την παρέλαση των αλόγων από την πλατεία Γεράνειας με προορισμό την πλατεία Χώρας στις 19:30 και από εκεί, μετά από ολιγόλεπτη στάση, θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο "Αρχοντικό", στο κέντρο της πόλης, όπου θα γίνει και το γλέντι του Συλλόγου!
Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Σύλλογο μας για 6η συνεχόμενη χρονιά (από την ημέρα ίδρυσης) και καλύπτεται έξ´ ολοκλήρου από τα μέλη του Συλλόγου!!! Συμμετέχει στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Βοίου με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση του εθίμου (Από τις 11 Αυγούστου έως τις 14 Αυγούστου διάφοροι Σύλλογοι και παρέες πλαισιώνουν τα προεόρτια του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα)!  Κατά τη γνώμη μας θεωρούμε σωστό οι μέρες αυτές να είναι αφιερωμένες στο πανελλαδικά γνωστό έθιμο του Δεκαπενταύγουστου και να μην "καλύπτονται" από διάφορες άλλες τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες μπορούν να γεμίσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης μας ευχάριστα και όλοι μαζί να της απολαύσουμε!

Τρίτη 15 Αυγούστου
Οι καβαλάρηδες θα ξεκινήσουν στις 8:30 από τη Σιάτιστα με προορισμό την Ι. Μ. Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Μικροκάστρου για το καθιερωμένο προσκύνημα στην Ιερά Εικόνα όπως και στην περιφορά Αυτής στο χώρο της Μονής.
Μετά την παραδοσιακή ολιγόλεπτη στάση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Μικροκάστρου θα ανηφορίσουν προς τη Σιάτιστα όπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει η παρέλαση των καβαλάρηδων (για το 2017 η σειρά του Συλλόγου μας είναι 2η)!
Με το πέρας της παρέλασης, ακολουθεί στάση στο cafe Ρετρό (πλατεία χώρας) και από εκεί συνεχίζεται η παρέλαση προς την πλατεία Γεράνειας με προορισμό το ξενοδοχείο "Αρχοντικό" όπου θα γίνει και το επίσημο γλέντι του Συλλόγου!

Το διήμερο εορταστικό πρόγραμμα και φέτος συνοδεύει το μοναδικό Κοζανίτικο Τακίμι - Kozanitiko Takimi

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες στο έθιμο καλή προετοιμασία και σε όλους όσους θα παρευρεθούν στο μοναδικό αυτό έθιμο στην Ελλάδα, καλή διασκέδαση!!

Καλή Παναγία με υγεία!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Τσαούσης Ζήσης

Ο Γραμματέας: Μπούρτσος Τάσος























Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael