Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πλήθος κόσμου στο έθιμο των Καβαλάρηδων στη Σιάτιστα - 7 παρέες Καβαλάρηδων με 213 άλογα! (βίντεο-φωτο)


Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το μεσημέρι στις 13:30 πλήθος κόσμου περίμενε στην Πλατεία Χώρας της Σιάτιστας την επιστροφή των καβαλάρηδων από το Μικρόκαστρο, όπου πραγματοποιήθηκε η επιβλητική παρέλαση με τα καταστόλιστα άλογα τους, συνοδευόμενη η κάθε παρέα από τη δική της ορχήστρα χάλκινων, που δημιούργησαν μια ξέφρενη ατμόσφαιρα γλεντιού και παρέσυραν τους επισήμους και τον κόσμο στο χορό.
Έκλεψαν την παράσταση στην σημερινή παρέλαση οι Καβαλάρισσες της Σιάτιστας!!!

7 παρέες καβαλάρηδων, με 213 άλογα συμμετείχαν στην παρέλαση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την Πολιτιστική Επιτροπή Σιάτιστας που έκανε την καταμέτρηση των αλόγων.

Το γλέντι θα συνεχίστεί έως αργά το βράδυ, με τις παρέες των καβαλάρηδων να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Αντιπεριφερειάρτχης Γρεβενών κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κοζάνης,  ταξίαρχος  Ιωάννης Προκόπης ο Αντιδήμαρχος Βοΐου Γκερεχτές Λάζαρος, ο Πρόεδρος Τ. Κ. Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

Γ.Γ. για το Siatista-Info


Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του Siatista-Info




Δείτε 77 φωτογραφίες (Κλίκ στο βελάκι Next...)




Δείτε ακόμα: 
Η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου από τους Καβαλάρηδες της Σιάτιστας (φωτο-βίντεο)









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael