Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τσίπρας στον Guardian: Εχω κάνει λάθη στην επιλογή ανθρώπων


Το plan B του Βαρουφάκη ήταν τόσο ασαφές που δεν άξιζε τον κόπο να το συζητήσουμε, αναφέρει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Guardian. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί, σημειώνει.
Τσίπρας στον Guardian: Εχω κάνει λάθη στην επιλογή ανθρώπων
Τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί, δηλώνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, μετά από 8 χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Σημειώνει, ωστόσο, ότι με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα, αυτό είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει.

Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο δεν είχα την εμπειρία ή την αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες παραδέχεται ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Εχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη... το μεγαλύτερο ήταν στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά", σε μια έμμεση αναφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Οσον αφορά στο περίφημο Plan Β και στα όσα αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, τονίζει ότι «ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία διαφορετικά. Ισως θα έλθει κάποτε η στιγμή να ειπωθούν συγκεκριμένες αλήθειες... Οταν φτάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε αυτό που παρουσίαζε ως plan B, ήταν τόσο ασαφές. Δεν άξιζε τον κόπο να το συζητήσουμε. Ηταν αδύναμο και αναποτελεσματικό».  
«Να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο... γαλαξία;» απαντά σε σχετική ερώτηση. «Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης. Χωρίς αυτήν, πώς θα ήταν η Ευρώπη; Θα έχανε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της».

Ο συμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή, υπογραμμίζει, παρομοιάζοντας τα μέτρα που κλήθηκε να υιοθετήσει με το φάρμακο που παίρνει κανείς όταν η ζωή του κινδυνεύει. «Κρατάς τη μύτη σου και το παίρνεις. Ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος... γιατί έχεις προσπαθήσει οτιδήποτε άλλο για να επιβιώσεις». 

«Αν βγεις στους δρόμους και ρωτήσεις για την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ψεύτες, αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ότι έχουμε βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι», σχολιάζει. 




euro2day.gr


















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael