Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα Αρχόντισσα της Παιδείας, Ευεργετών Μητέρα (βίντεο-φωτο)




Η Σιάτιστα ευτύχησε να έχει πολλούς ευεργέτες σε όλη την πορεία της μέσα στο χρόνο. Η αναφορά σήμερα  ονομάτων  δημοσίων κτιρίων της πόλης:

Τραμπαντζειο Γυμνάσιο, Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο, Τσιστοπούλειο Διοικητήριο, Τζώνειο Κέντρο Υγείας, Ιωαννίδειο Νηπιαγωγείο, ΤΕΕ «Α.Τσίπος», Διδακτήριο Γυμνασίου-Λυκείου «Γ. Παπαγεωργίου», «Νηπιαγωγεία Κων/νου Παπανικολάου»…

μας δίνει έμμεσα ένα μικρό μόνο απόσπασμα του ονομαστικού καταλόγου των ευεργετών της,  που είναι μακρύς και  περιλαμβάνει  και ονόματα που πολλοί τα αγνοούμε. Και σίγουρα δεν περιλαμβάνει κι άλλους πολλούς ευεργέτες, που έμειναν  άγνωστοι.

Ο Σιατιστινός που αποκτούσε  οικονομική άνεση πάντα  φρόντιζε και φροντίζει τη γενέτειρα πόλη. Συνέτασσε προσεκτικά τη διαθήκη του,   για να επιτύχει ασφαλή και διαρκή πραγματοποίηση των επιθυμιών του. Η διατύπωση των προθέσεων των ευεργετών, όπως αποτυπώνονται στα δωρητήρια έγγραφα, δείχνει ότι και  γνώση των προβλημάτων της πατρίδας τους είχαν  και  αναλάμβαναν οι ίδιοι να χαράξουν πορεία αντιμετώπισής τους. Συστήνουν κληροδοτήματα και αφήνουν σαφείς εντολές  λειτουργίας

Κι όταν οι απαιτήσεις του αναγκαίου για την πόλη  έργου   είναι μεγάλες  κι ο ένας δεν επαρκεί  για να  το επιχορηγήσει,  τότε μαζεύονται οι πολλοί   και γίνονται ο ένας  που ζητάει ο τόπος κι ο χρόνος.


Εκδήλωση για τα 100 χρόνια Ελευθερίας
Του Επαγγελματικού Λυκείου Σιάτιστας με θέμα:
«Σιάτιστα Αρχόντισσα της Παιδείας, Ευεργετών Μητέρα»




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael