Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Υπόμνημα διαμαρτυρίας από συλλόγους της Σιάτιστας για τα Αρχοντικά (φωτο)


Προς Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού
1. Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

2. Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Αξιότιμη Κυρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη
Η Σιάτιστα η πόλη των Γραμμάτων, των Τεχνών , των Ευεργετών και των Αρχοντικών έχει σήμερα την τιμή να εγκαινιάζει ένα Κόσμημα,ένα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ δείγμα της Τέχνης, του Πλούτου ,της Ευημερίας της Αρχόντισσας Σιάτιστας το οποίο σώζεται σήμερα εξαιτίας της αποκατάστασης-αναστήλωσης που έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαική Ένωση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα αξιόλογα Αρχοντικά τα οποία κοσμούν την πόλη με καταπληκτικά Βιτρώ και τοιχογραφίες που δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τα επισκεφτεί ο κόσμος εξαιτίας της μη συντήρησης και της απουσίας ξεναγών.


Η Σιάτιστα μία πόλη με ιστορία ,παραδόσεις δέχεται πολλούς επισκέπτες, Έλληνες και μη ,επιστήμονες ,ερευνητές όμως δεν μπορούν να θαυμάσουν τα Αρχοντικά λόγω της τραγικής κατάστασης στα οποία βρίσκονται και λόγω έλλειψης ξεναγών και φυλάκων.


Κυρία Γενική Γραμματέα,
Σήμερα εγκαινιάσατε το Αρχοντικό Πούλκως και νιώθουμε υπερήφανοι και χαρούμενοι ,αλλά από σήμερα ξεκινούν τα προβλήματα, Φροντίδα ,καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση και πάνω απ’όλα άρτια και υπεύθυνη ξενάγηση. 


Πρέπει να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού από το Υπουργείο και μάλιστα από άτομα της Σιάτιστας ,ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και να ανοίξουν επιτέλους τα Αρχοντικά “ Νεραντζόπουλου” ,”Μαλιόγκα” και τα άλλα Αρχοντικά.


Ως φορείς της πόλης, ως Σιατιστείς εκφράζουμε τις ανησυχίες μας ,γιατί η μακροχρόνια αδιαφορία των εκάστοτε υπευθύνων του Υπουργείου Πολιτισμού οδήγησε στο ΘΑΝΑΤΟ των Αρχοντικών. Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ των αρμοδίων εδώ και χρόνια οδήγησε στο να ντρεπόμαστε για την σημερινή εικόνα των Αρχοντικών μας. Ακούστε την κραυγή αγωνίας μας για την τύχη τους και δή της ΠΟΥΛΚΩΣ.
Ανεκτίμητα μνημεία ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ καθημερινώς Κατάντησαν, δυστυχώς ερείπια, γεγονός που μας πληγώνει ως Σιατιστείς και ως Έλληνες.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ πρόσληψη προσωπικού για το Αρχοντικό της Πούλκως και όχι μόνο.
Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπ’όψιν τις ανησυχίες μας και να τις μεταφέρετε στην Υπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού Κα Λυδία Κονιόρδου και τους αρμοδίους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Με εκτίμηση
Εκ μέρους των Συλλόγων της Σιάτιστας
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου“Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας”


Σύλλογοι της Σιάτιστας
(υπογραφές Προέδρων)




















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael