Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Σιάτιστα δεν είχε εκπρόσωπο στην συνάντηση για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια! (Βίντεο-Φωτο)



Η Σιάτιστα μια περιοχή με 8.000 χιλ. πληθυσμό και με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα δεν είχε εκπρόσωπο σ' ενα θέμα που την ενδιαφέρει άμεσα!

Τώρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πρίν είναι αργά... έτσι ώστε να είναι μέσα και η Σιάτιστα στον σχεδιασμό δημιουργίας του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του καλού φίλου Θανάση Τέγου από το kozan.gr

Ενημέρωση για το σχεδιασμό δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία», πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη. 


Η συνάντηση έγινε παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλου και ως στόχο είχε την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή. 

Όπως τόνισε ο Θ. Καρυπίδης: «H αρχική διακρατική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν προέβλεπε δύο σταθμούς σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και άφηνε εκτός τη Δυτική Μακεδονία. Μέσα από τεκμηριωμένη πρόταση και δυναμική διεκδίκηση, καταφέραμε να αλλάξουμε τη διακρατική συμφωνία και να υπογράψουμε νέα, που φέρνει το αέριο στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από τη δημιουργία δύο σταθμών». 

  
Να σημειωθεί, ότι στόχος είναι να υπάρχει ετοιμότητα, ώστε όταν ο TAP φέρει το αέριο και σε συνεργασία με το ΔΕΣΦΑ, να προχωρήσουν οι ανάλογες υποδομές δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης.






kozan.gr















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael