Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος (φωτο)


Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας διοργάνωσε με επιτυχία μια προσκυνηματική εκδρομή στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.
Όταν φθάσαμε στο όμορφο μοναστήρι, κατευθυνθήκαμε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου μας υποδέχτηκε ο ιερομόναχος Αντώνιος και μας μίλησε για την ιστορία του Μοναστηριού.

Το καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στον Παντοκράτορα Κύριό μας. Η μονή πανηγυρίζει κατά την μέγιστη εορτή της Αναλήψεως και κατά την εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου την 28η Οκτωβρίου, επειδή η αγάπη των μοναχών προς την Παναγία, την Σκέπη όλου του κόσμου, είναι ιδιαίτερη.

 Στον Ιερό Ναό είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την θαυμαστή και εφέστιο εικόνα (δηλ. αυτή που τιμάται περισσότερο απ’ όλες) της Παναγίας, της «Κυρίας των Αγγέλων», για την οποία έχει συνταχθεί ειδικός Παρακλητικός κανόνας, και τις εικόνες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας της «Παντανάσσης», που προέρχονται απ’ τα Ιεροσόλυμα.

Προσκυνήσαμε και τα τίμια λείψανα των Αγίων  Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, των Αγίων Πέντε Μαρτύρων, του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Νικολάου και των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Στο Αρχονταρίκι του Μοναστηριού, το οποίο ήταν ανοιχτό για όλους τους προσκυνητές, προσφέρθηκε καφές και γλυκά σε όλους να τους ξεκουράσουν.

Στη συνέχεια απολαύσαμε τους πανέμορφους χώρους του μοναστηριού με την όμορφη φύση που το περιβάλει.

Το μεσημέρι αναχωρήσαμε, με ευγνωμοσύνη προς την Παναγία που μας αξίωσε να ζήσουμε μια τόσο ευλογημένη μέρα και να προσκυνήσουμε στο όμορφο μοναστήρι του Παντοκράτορος.

Η  Ιερά Μονή διατηρεί έναν αξιόλογο ιστότοπο στο internet με ωφέλιμα και Ορθόδοξα Άρθρα. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας είναι: www.impantokratoros.gr

Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης.  Πρόκειται για έναν παλιό χώρο διάθεσης απορριμμάτων, που μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής και άθλησης.

Στα παγκάκια και τα κιόσκια που βρίσκονται σε πολλά σημεία μέσα στο πάρκο καθίσαμε και στρώσαμε για φαγητό, ενώ δίπλα στην παιδική χαρά έπαιζαν ξένοιαστα τα παιδιά.


Μετά το φαγητό πεζοπορώντας επισκεφθήκαμε το μαγευτικό Φράγμα της Θέρμης, το οποίο συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πράσινο της ψυχαγωγίας. Φτάνοντας εκεί, σήμα κατατεθέν του φράγματος είναι η τεχνητή λίμνη, όπου βρίσκουν καταφύγιο ψάρια αλλά και σπάνια πουλιά. Πρόκειται για ένα μικρό ανυποψίαστο θαύμα δίπλα στη Θεσσαλονίκη.


Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας στο αναψυκτήριο και ξεκουραστήκαμε, ανεβήκαμε και πάλι στο λεωφορείο για τον τελικό προορισμό μας στο Συνεδριακό κέντρο «Διακονία», στο Πανόραμα, για να παρακολουθήσουμε την Ημερίδα «Ο άνθρωπος του Θεού, εις τιμήν και μνήμην του αοιδίμου Μητροπολίτου Σιατίστης Αντωνίου».























Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael