Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στελέχωση των νοσοκομείων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



Κατά  40% έχει αυξηθεί το μόνιμο και επικουρικό ιατρικό προσωπικό στα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, ενώ μέχρι και τα τέλη του 2017 αναμένεται να έχουν καλυφθεί τα βασικά κενά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, με βάση και τις νέες προσλήψεις γιατρών που πρόκειται να γίνουν.


Χιωτίδης Γιώργος 
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας Γιώργος Χιωτίδης, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη κίνηση στα δύο Νοσοκομεία, τα οποία σε ετήσια βάση συνολικά, έφθασαν να εξυπηρετούν 200.000 περιπτώσεις, μεγάλο μέρος  των οποίων είναι εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικότερα, στο σύνολο των 36 μόνιμων γιατρών που εργάζονταν στο  Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, προσλήφθηκαν 6 νέοι μόνιμοι γιατροί, προστέθηκε μία νέα οφθαλμίατρος και  θα έρθουν άλλοι 4 από μία επαναπροκήρυξη  και μία νέα προκήρυξη που προχωρά, ενώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας που υπηρετούσαν 35 μόνιμοι γιατροί , προσλήφθηκαν ήδη 6 νέοι μόνιμοι γιατροί και έρχονται το επόμενο διάστημα συνολικά άλλοι 9 μόνιμοι γιατροί .
Στο πλαίσιο νέας πανελλαδικής προκήρυξης μόνιμου ιατρικού προσωπικού τον Ιούλιο, με 1800 θέσεις για όλη την χώρα,   αναμένονται επίσης 10 νέες προσλήψεις μόνιμων γιατρών συνολικά στα  δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας
μποδοσάκειο νοσοκομείο πτολεμαϊδας 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χιωτίδης, η «πολύπαθη» παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας θα λειτουργεί πλέον με 4 μόνιμους παιδίατρους και ήδη σταμάτησε η εκ περιτροπής εφημερία της κλινικής στο Νοσοκομείο , ενώ στην παθολογική κλινική  στην Πτολεμαϊδα,  η κλινική θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα με 5 μόνιμους παθολόγους, αφού έχει προληφθεί μόνιμος γιατρός-Διευθυντής, αναμένεται άμεσα να έρθει ένας  παθολόγος και επίκειται η πρόσληψη ενός ακόμη στο Νοσοκομείο.
μαματσειο νοσοκομείο κοζάνης 
Σε ότι αφορά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, λειτουργεί και πάλι  μία φορά την εβδομάδα το διαβητολογικό ιατρείο εξυπηρετώντας 15-20 άτομα, έχει ενισχυθεί με έναν ακόμη μόνιμο καρδιολόγο γιατρό , έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ένας μόνιμος παθολόγος γιατρός και από τις προκηρύξεις που ολοκληρώνονται θα έρθουν άλλοι δύο παθολόγοι, ώστε η παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο Κοζάνης να λειτουργεί με 5 μόνιμους γιατρούς.

Ο  κ. Χιωτίδης  έκανε λόγο για «κοσμογονία» και σε ότι έχει σχέση με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών,  όπου 14 νέοι επικουρικοί γιατροί προσλήφθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και   14 συνολικά  στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης       


















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael