Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρωτοφανής φοροεπιδρομή δίνει την χαριστική βολή στα ελληνικά νοικοκυριά



Mε δέος αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την πλημμυρίδα των φορολογικών μέτρων που τους περιμένει το επόμενο πεντάμηνο. 
Για πρώτη φορά, από την εποχή του Χαρ.Τρικούπη, η φορολόγηση, ακόμα και του «αέρα που αναπνέουμε», φαντάζει ως η ουσιωδέστερη παράμετρος η οποία είναι ικανή να φέρει στην εξουσία την αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα κόμματα που συμπλέουν, σε κρίσιμα θέματα, μαζί της.
 
Η Ελλάδα μια χώρα με διαλυμένη παραγωγική βάση και οικονομία αποτελματωμένη από την μακροχρόνια ύφεση, σαρώνεται την περίοδο αυτή από μια πρωτοφανή φοροκαταιγίδα, η οποία απειλεί να εξατμίσει τα τελευταία ψίχουλα ρευστότητας από την αγορά και να δώσει την χαριστική βολή στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
 
Η καθολική εξαθλίωση που βιώνει σημαντικό  μέρος της ελληνικής κοινωνίας (2.000.000 πολίτες  ) και η πενία που αγγίζει σταδιακά  μια μεγαλύτερη μερίδα (3.800.000) συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο περιλαμβάνει περίπου το 60% του ελληνικού λαού. Τα 2/3 των Ελλήνων   βρίσκεται σε περίσταση και υποφέρει, αδυνατώντας να συνδυάσει την πληρωμή των υπέρογκων και παράλογων φορών, με την διατήρηση ενός στοιχειωδώς αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής.

Πρόκειται για παραλογισμό των Κυβερνήσεων των μνημονίων και της Τρόικας ή για προσχεδιασμένη επιχείρηση υφαρπαγής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και τυπική μετατροπή της Ελλάς σε αποικία χρέους; Όποια εκδοχή και αν προτιμά ο καθένας από εμάς, ανάλογα με την οικονομική του βάση και την ιδεολογική του συγκρότηση, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: 
"Η εξαθλίωση που απειλεί πλέον την πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι γενική και καθολική."

 

Πηγη: agroeconomy.gr




















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael