Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης (φωτο-βίντεο)


Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, τελέσθηκε ο εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο αναφέρεται στην πρώτη εμφάνιση του αναστημένου Χριστού στους μαθητές του, στην αρχαία ελληνική γλώσσα και στη γαλλική από τον Σεβασμιώτατο κ. κ. Παύλο, στην ισπανική από τον Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, στην αγγλική από τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο, στην ιταλική από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο, στην ομηρική διάλεκτο από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο και πάλι στην αρχαία ελληνική από τον διάκονο Δημήτριο.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο επί τη εορτή του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου.

Μετά την τελετή, η πομπή επέστρεψε στο Επισκοπείο, όπου έγινε η απόλυση του Εσπερινού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε προς όλους τον Αναστάσιμο χαιρετισμό και πρόσφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ως ευλογία, το πασχαλινό κόκκινο αυγό και μία εικονίτσα της Αναστάσεως.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info
 






Κείμενο Αγιος Νικόλαος Σιάτιστας - Φωτογραφίες και βίντεο Siatista-Info

















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael