Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης: 1η Μαη ημέρα Απεργίας


1η ΜΑΗ  ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται σε δραματικές συνθήκες για την εργατική τάξη της χώρας μας και υπό τη σκιά του 4ου μνημονίου – συμφωνίας μιας αξιολόγησης που έκλεισε.


Θύματα της αξιολόγησης όλοι εμείς οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι.


Το αφορολόγητο μέσα στις επόμενες μέρες οριοθετείται στα 5.600ευρω , οι συντάξεις για μια ακόμη φορά πετσοκόβονται.


Συνεχίζεται και διευρύνεται το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών.


Τα μέτρα νομοθετούνται με επαναλαμβανόμενο το ίδιο επιχείρημα: Ψηφίζουν, για το καλό μας, τα χειρότερα για να εξευμενιστούν οι δανειστές και να μην πάει η χώρα στα «βράχια».


Ξεδιάντροπές δηλώσεις, όπως κόβουμε το κατοστάρικο από τους παππούδες για να δώσουμε στους νέους δουλειά, ακούγονται από πολιτικούς και δημοσιογράφους δημοσιολογούντες προκαλώντας, με τέτοιες κυβερνητικές ανοησίες , ακόμα περισσότερο τη λογική και τη νοημοσύνη μας.


Ξεπουλάνε ανερυθρίαστα με χρήματα δικά μας , αφού οι αγοραστές δανειοδοτούνται από τις ελληνικές τράπεζες, που δύο φορές επανακεφαλαιοποιήθηκαν , κάθε περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας (λιμάνια, ενέργεια, νερό, αεροδρόμια). Αλλά….. ευτυχώς η αξιολόγηση έκλεισε!


Επαίρονται για το πλεόνασμα, που αντί 1,5 είναι 3,9. Το ότι προέρχεται αποκλειστικά από το φοροαφαίμαξη του λαού και τις περικοπές στις συντάξεις, στην Υγεία, στην Παιδεία κ.λ.π., το ότι ο υπερδανεισμός των νοικοκυριών και οι πλειστηριασμοί είναι καθημερινότητα κάθε οικογένειας , δεν του αφορά.


Το ότι ο συνδυασμός φτώχειας και ανεργίας οδηγεί τον κόσμο της εργασίας  σε εξαθλίωση, αφήνει την αριστερή συγκυβέρνηση και τους υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών αδιάφορους.


Αυτοί είναι απλά περήφανοι γιατί η πολιτική τους πέτυχε, τώρα αν ο «ασθενής» πεθαίνει δικό του πρόβλημα.

Δικό μας πρόβλημα. Δικός μας κι ο αγώνας! Δική μας υποχρέωση να αντισταθούμε
Επειδή είναι δικό μας πρόβλημα συσπειρώνουμε δυνάμεις, διαδηλώνουμε και απεργούμε!


Όλοι μαζί ενωμένοι τη Δευτέρα 1Η Μάη στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης ώρα 9.30 για να βρούμε το δίκιο μας.


Αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα, να διεκδικούμε και να απαιτούμε εάν πραγματικά θέλουμε, όπως οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές του Σικάγο, και όλους τους αγωνιστές της Εργατικής τάξης.


Η 1η Μαη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης είναι ημέρα αγώνα !






















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael