1η Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκη Ένωση και ΔΝΤ


Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ!


Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μνημόσυνο καταπατημένων εργατικών δικαιωμάτων, αλλά προσκλητήριο μάχης των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων  ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης, ενάντια στο μονόδρομο των μνημονιών, του κεφαλαίου και της ΕΕ που καταδυναστεύουν τους εργαζομένους για να ξεπεραστεί η κρίση τους στις πλάτες των λαών.Για να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις και την αποσάρθρωση των εργασιακών κεκτημένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για πλήρη προστασία των 1.5 εκατομμυρίων ανέργων. Για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ενάντια στο ξεπούλημα των νερών, της ενέργειας, των λιμανιών, των δρόμων, κάθε σπιθαμής γης που προωθεί η κυβέρνηση σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Για κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και φορολόγηση του πλούτου του κεφαλαίου. 


Η απεργία την πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει ένα πανίσχυρο μήνυμα ότι αυτή η πολιτική δε θα περάσει, ότι θα βρει απέναντι της ένα ισχυρό παλλαϊκό εργατικό κίνημα που θα την ανατρέψει!
Όπως μας έδειξαν τα 7 τελευταία χρόνια μνημονιακής πολιτικής και η πρόσφατη τραγική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε στην υπογραφή του πιο αιματηρού μνημονίου και στην προώθηση της πιο βάρβαρης αντιλαικής πολιτικής, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση στον κλοιό του χρέους, της ΕΕ-ευρώ.


Δύο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται στην κοινωνία:
Είτε ο δρόμος της ρήξης και της απελευθέρωσης από τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους, το ευρώ και την ΕΕ.
Είτε υποταγή σε αυτή την πολιτική και συνέχεια της πορείας κοινωνικής καταστροφής και της επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα.
Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής σημαίνει ακύρωση των μνημονίων και των ληστρικών δανειακών συμβάσεων. Μονομερή διαγραφή του χρέους. Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Κρατικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημιώσεις. Εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας κόντρα στα κλεισίματα και τα λουκέτα.
Ένας δρόμος που οδηγεί στο να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον πλούτο που μας ανήκει!
Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την εξουσία των εργαζομένων!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε αγωνιστικό Σωματείο, συλλογικότητα του αγώνα, εργαζόμενη/ο, άνεργη/ο και νέα/ο που θέλει να παλέψει με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς με αξιοπρέπεια, για να ανατραπούν οι βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας καλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 10π.μ

Απεργούμε και διαδηλώνουμε:
Ενάντια στα νέα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο.


Διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ.


Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις - καμία ελληνική συμμετοχή και διευκόλυνση, κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες, τσακίστε τη φασιστική απειλή της ΧΑ.
Για να περάσει ο έλεγχος, ο πλούτος και η εξουσία  στα χέρια της εργατιάς και του λαού.